MORE THAN 8.5 MILLION EUROS IS ACHIEVED BY THE VALUATION OF THE DISSEMINATION AND PROMOTION OF THE 15TH COCIDO FAIR, WHICH FEATURED 702 NEWS ITEMS. It reached a SUMA OTS (number of "impressions" or potential audience of the news collected) of 1,060 million viewers, readers or television...
CRESPO PRESENTS THE "55TH FEIRA DO COCIDO" AS A "MEDIATIC, SUPPORTIVE AND WITH THE PRESENCE OF FOREIGN DELEGATIONS" EDITION THAT WILL HAVE IN THE FOOD CRAFT FAIR ONE OF THE MAIN NOVELTIES. El director de la Vuelta a España, Javier Guillén, y la presentadora de la TVG y “Premio Circom al Nuevo Talento en Pantalla 2022” se incorporan a...
THE "MATANZA TRADITIONAL HELD IN BARCIA ATTRACTED MORE THAN A THOUSAND PARTICIPANTS IN ITS XXIII EDITION Xoán Carlos García Porral y Manuel Vilariño narraron el desarrollo de la Matanza. La XXIII Matanza Tradicional, que tuvo lugar en Barcia, acogió a...
MANUEL VILLANUEVA WINS THE XXIX "ÁLVARO CUNQUEIRO" NATIONAL PRIZE FOR GASTRONOMIC JOURNALISM WITH A WORK ON GALICIAN COCIDO IN MADRID Águeda Cernadas, Alejandra Barco y Marta Castro se alzan con el galardón al mejor trabajo académico dedicado a la gastronomía que cuenta con una...
BARCIA WILL HOST THE 23rd "XXIII MATANZA TRADICIONAL DO PORCO" ON 5 FEBRUARY Así lo acordaron los ediles José Cuñarro y Avelino Souto con el vecindario de esta parroquia en una reunión celebrada ayer. Se realizará en una...
THE 2nd INTERNATIONAL BEE FARMING FAIR OF LALIN WILL BE HELD ON 28 AND 29 JANUARY WITH MAJOR NEW FEATURES AND AFFINING TO BE A REFERENCE IN THE AUTONOMY Entre los ponentes participantes destacan Giller Fert, uno de los expertos más reconocidos a nivel mundial Alekxandar Uznov, reconocido técnico...
JOSÉ RIBAGORDA, PRESENTER OF "INFORMATIVOS TELECINCO", WILL BE THE ANNOUNCER OF THE "LV FERIA DEL COCIDO DE LALÍN" The journalist from Madrid is one of the best-known faces on the national news and one of the country's most famous gastronomic critics and...
LALÍN WILL HOST THE COCIDOS DO CAMIÑO GASTRONOMIC FESTIVAL ON 13 AND 14 MAY The Gastronomic Festival Cocidos del Camino will offer a gourmet experience with top chefs and restaurants from Cantabria, Extremadura, Asturias...
The city council of Lalín joins music and theatre for families in a new edition of the Divercocido The Gramola Gominola, Mum Goat and Bellón Maceiras, Dolphins and Theatre Ghazafelhos present in the Divercocido his last shows. The local artist...
El INTERCAMBIO DE EXPERIENCIAS GASTRONÓMICAS Y El CAMINO DE SANTIAGO CENTRAN El PROYECTO “LOS COCIDOS DEL CAMINO” La Xunta de Galicia colabora con este proyecto que incrementa las alternativas turísticas de Lalín, capital del corazón de Galicia y su...
LA XXII MATANZA TRADICIONAL DEL CERDO LA HARÁN Las PARROQUIAS DE MADRIÑÁN Y NOCEDA El PRÓXIMO 3 DE ABRIL EN El PAZO DE ANZUXAO Los pedáneos de estas dos parroquias, Begoña Lareu y Pablo Romero, se ofrecieron voluntariamente para llevarla adelante, contando con la...
LALÍN ACOGE ESTE FIN DE SEMANA EL PRIMER ENCUENTRO DE INSTAGRAMERS Y BLOGUEROS LOCALES EN El MARCO DE LAS ACTIVIDADES DE LA LIV FERIA DEL COCIDO El encuentro tiene por fin promocionar el Cocido de Lalín así como diversos atractivos lalinenses durante toda la jornada del sábado con la...
AMPLIACIÓN DEL PRAZO DE PRESENTACIÓN DE TRABAJOS AL PREMIO NACIONAL DE PERIODISMO GASTRONÓMICO “ÁLVARO CUNQUEIRO” El plazo de presentación de trabajos al XXIV Premio Nacional de Periodismo Gastronómico “Álvaro Cunqueiro”, que tiene una dotación económica total...
ARRANCA EL XXIV MES DEL COCIDO Este pasado sábado viene de arrancar el XXIV Mes del Cocido que se celebra en el formato habitual desde el 15 de enero hasta el 14 de febrero: de...
THE LIV FEIRA DO COCIDO POSTPONED TO APRIL El día grande queda pospuesto para el domingo 24 de abril.
THE POSTER FOR THE 54TH FEIRA DO COCIDO IS PRESENTED Manolo Paz is the author of the artwork, and is one of the most renowned Iberian sculptors in recent decades. It was presented by the Mayor of...
THE DEADLINE FOR COMPANIES WISHING TO APPLY TO COLLABORATE IN THE QUALITY COMMITMENT OF THE MONTH OF COCIDO 2022 IS NOW OPEN. UNTIL DECEMBER 20. El Mes do Cocido de 2022 tendrá lugar, como era habitual, entre el 15 de enero y el 14 de febrero. Se establece un máximo de 100 espacios...